Duits

Duits

‘Willkommen bei Deutsch‘

Een vreemde taal leren is altijd handig. Met Duits leer je de meest gesproken taal van Europa. Duits wordt door ongeveer 110 miljoen mensen als moedertaal gesproken. Voor de meeste sectoren (economie, wetenschap, techniek en toerisme) is kennis van de Duitse taal bovendien noodzakelijk. Maar ook voor de vakantie is het handig als je je in het Duits kunt redden. Gelukkig zijn Duits en Nederlands verwante talen, dus het is minder lastig om deze vreemde taal te leren.

Het is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend dat je op de middelbare school Duits aangeboden krijgt. Op onze school vanaf de tweede klas gelukkig wel. In de tweede en derde klas leg je de basis van de Duitse taal. Wil je je kennis vergroten? Dan kies je voor Duits in de bovenbouw.

Tien redenen om Duits te leren:

  1. De detailhandel
  2. Een globale carrière
  3. Een baan in het toerisme en hotelwezen
  4. Wetenschap en onderzoek
  5. Communicatie
  6. Een culturele verstandhouding
  7. Reizen
  8. Genieten van literatuur, muziek, kunst en filosofie
  9. Studie- en werkmogelijkheden in Duitsland
  10. Duits is gewoon leuk!