PUC Masterclass: iets voor jou?

PUC Masterclass: iets voor jou?

In totaal mag het Pieter Nieuwland 12 leerlingen een masterclass laten volgen bij de Vrije Universiteit (VU, bij Amsterdam Zuid). Tot 8 februari 20:00 kun je je opgeven. Je hoort dan de dag erna of je definitief bent toegelaten.

Er zijn 12 masterclasses met elk een heel ander onderwerp. Op de middelbare school ben je gewend dat het per vak over alleen dat vak gaat, maar op de universiteit ga je ‘vakken’ met elkaar verbinden. Dit is dus ook zo in de masterclasses. Zo combineer je in Graphic medicine tekenen en vormgeving met informatie in medische folders, en bij Droogte en overvloed bekijk je wat klimaatverandering voor de mensheid betekent met een historicus, kunsthistoricus en theoloog. 

Kortom: voor ieder wat wils, op een net iets andere manier dan je op de middelbare school gewend bent!

Is dit iets voor mij?

Deze ronde is speciaal voor leerlingen uit V5 die benieuwd zijn of een bepaalde studierichting bij ze past en die het leuk vinden om een beetje uitgedaagd te worden. Je krijgt namelijk wel huiswerkopdrachten bij de masterclass. 

Wat heb ik eraan?

  • Je leert in de masterclass op een heel andere manier dan in de les. 
  • Je ervaart hoe het is om te studeren.
  • Je oefent met het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek – ook nuttig voor je profielwerkstuk.
  • Je krijgt een certificaat – handig voor op je CV en matching voor je latere studie.

Hoe gaat het precies?

Elke masterclass heeft 4 (digitale) bijeenkomsten. Precieze data per masterclass staan bij de uitgebreide beschrijving van de inhoud.

Je volgt thuis of op school de digitale lessen. Sommige bijeenkomsten zijn op de VU. Je krijgt hiervoor vrij van de andere lessen op dat tijdstip. Let op! Je moet alle bijeenkomsten bijwonen om een certificaat te krijgen. Plan dus tandarts/huisarts op andere momenten en overleg direct met je docent als er een toets gepland staat.

Zit je in V4 of V5? Meld je hier aan!

Geef je op en je hoort snel of je bent toegelaten tot een van de masterclasses.

De deadline is 8 februari 20:00. 

Je moet er wel wat tijd in steken, maar het zijn maar een paar bijeenkomsten. Het is ook echt leuk en leerzaam. Zeker een aanrader!

– Oud-deelnemer pre-university masterclass

Waar kun je deze ronde uit kiezen?