De waterweek: leerzame week voor klas 3!

De waterweek, altijd spetterend!

De Waterweek is een jaarlijkse projectweek in klas 3. In samenwerking met Waternet ontdekken de leerlingen waar dat heerlijke kraanwater in Amsterdam vandaan komt. Ze gaan ook zelf het veld in en doen onderzoek met de meegenomen monsters bij aardrijkskunde, biologie en scheikunde.

Wist je dat het water in de Watergraafsmeer (in het Frankendaelpark) heel schoon is? Onze leerlingen onderzochten het water zelf tijdens de waterweek vorige week. Waternet stuurde een expert om een les te geven over waar ons kraanwater vandaan komt, en wat er allemaal voor nodig is om het drinkbaar te maken. Natuurlijk is leuker en leerzamer om zelf aan de slag te gaan, dus we hebben ze snel mee naar het Frankendaelpark genomen. Bij aardrijkskunde deden de leerlingen grondboringen. Vervolgens hebben ze met biologie gekeken naar wat er in het water te vinden is en met scheikunde beoordeelden ze de waterkwaliteit met proefjes.

Al met al een leerzame week en we kunnen dus met een gerust hart een glaasje water drinken!