Groep 8

Knapper worden? Pieter Nieuwland College!

Het Pieter Nieuwland College is een leuke school waar je je snel thuis zult voelen. Dat komt omdat wij niet zo groot zijn en de docenten je snel kennen. Bijzonder aan onze school is dat we er alles aan doen om te ontdekken waar je goed in bent. Daarom hoort de slogan ‘Knapper worden? Pieter Nieuwland College!’ zo goed bij onze school.

Waarom kiezen voor het Pieter Nieuwland College?

Vwo+
Heb je een vwo-advies en wil je graag onderzoek doen en kritisch leren denken, of ben je creatief en vind je drama een uitdaging, dan is vwo+ echt iets voor jou. We hebben een spannend programma voor je gemaakt. Na een introductieperiode kies je voor Art of Science. Bij Art kun je laten zien hoe creatief je bent, je werkt mee aan een voorstelling of treedt zelf op in onze mooie theaterzaal. Kies je voor Science, dan ga je onderzoek doen in het Wubbo Ockels Lab. Je volgt lessen sterrenkunde, robotica en technisch design.

Tweejarige havo/vwo brugklas
Heb je een havo/vwo-advies, dan kun je er twee jaar over doen om te kijken wat het beste bij je past: havo of vwo. Leerlingen zijn allemaal verschillend; het ene kind moet wat langer wennen dan het andere. Daarom hebben wij een tweejarige brugklas zodat iedereen de tijd krijgt om een goede keuze te maken. Maar is het al na één jaar duidelijk dat het vwo het beste bij je past, dan ga je naar vwo 2. En is na het eerste leerjaar havo de juiste keuze voor jou, dan ga je naar havo 2.

iPads voor alle brugklassers
Alle leerlingen die op het Pieter Nieuwland komen, werken met een iPad naast de gewone schoolboeken. Hierdoor kunnen we lesmateriaal spannend maken en kun je extra oefeningen doen als je iets moeilijk vindt of extra verdiepingsopdrachten maken als je meer wilt leren. In de hele school is er Wi-Fi, en in elk lokaal is er een digitaal schoolbord; het Pieter Nieuwland is helemaal klaar voor het modernste onderwijs.

Fast Lane English
Fast Lane English is een spannend programma voor versterkt Engels op het Pieter Nieuwland College. Als je meer wilt weten van Engelse en Amerikaanse geschiedenis en cultuur en je vindt het leuk om een paar keer met school naar Engeland te gaan, dan is Fast Lane echt iets voor jou. Je doet uiteindelijk een examen van de Cambridge University waarmee je toegang krijgt tot buitenlandse universiteiten en hogescholen. In de digitale schoolgids lees je meer over dit extra vak op het Pieter Nieuwland. Fast Lane English is waiting for you!

Meer dan les alleen
We vinden het belangrijk dat je ook buiten het leslokaal leert. We nemen je mee naar voorstellingen en tentoonstellingen. We laten je vrijwilligerswerk doen in de buurt. We nemen je mee op reis in Nederland en in het buitenland. Je kunt je talent laten zien tijdens voorstellingen, concerten en een filmfestival. Ook organiseren we een paar keer per jaar een spetterend schoolfeest.

lestijden