Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Pieter Nieuwlandlezing

10 januari @ 16:30 - 18:00

Op het Pieter Nieuwland College leggen onze leerlingen de basis voor een succesvolle toekomst. Zij doen dat vanuit hun eigen achtergrond en mogelijkheden. Wij willen dat iedere leerling daarbij evenveel kansen op succes heeft. Maar dat is in de praktijk vaak nog niet zo gemakkelijk.

Het bevorderen van kansengelijkheid is een brede maatschappelijke verantwoordelijkheid. De politiek, wij allen in onze samenleving en de school, moeten hierin samenwerken. Want alleen dan kunnen we echt stappen maken.

Het doel daarin daarbij is helder: een belangrijke bijdrage leveren aan een samenleving waarin álle kinderen een zo hoog mogelijk niveau van opleiding en talentontwikkeling bereiken. Als school ervaren we op dit moment dat er veel initiatieven zijn op dit gebied, maar dat ze elkaar nog onvoldoende versterken. Het kan dus nog veel beter!

Over dit actuele onderwerp gaat de Pieter Nieuwlandlezing 2023. Wij hebben Hans Spekman, oud-PvdA-politicus, voormalig partijvoorzitter en nu directeur van het Jeugdeducatiefonds, bereid gevonden zijn ideeën over meer kansengelijkheid met ons te delen.  De lezing wordt bij ons op school gehouden op 10 januari 2023 en duurt van 16:30 tot 18:00 uur. (Let op: dit tijdstip is gewijzigd). U bent van harte uitgenodigd en kunt zich hiervoor aanmelden via de knop hieronder. Tot dan!

Omdat we deze app ook gebruiken voor aanmeldingen voor onze proeflesmiddag, wordt u bij inschrijving gevraagd om informatie over uw kind in te vullen. Dat hoeft natuurlijk niet voor deze lezing, dus bij die vakjes kunt u uw eigen naam invullen.

Gegevens

Datum:
10 januari
Tijd:
16:30 - 18:00

Organisator

Koen Bakker
E-mail
lezing@pieternieuwland.nl

Locatie

Pieter Nieuwland College
Nobelweg 6
Amsterdam, 1097AR Nederland
+ Google Maps