Een mooie week vol goede daden!

Velen van jullie hebben zich deze week op verschillende manieren ingezet tijdens Nieuwlander voor een ander. De jaarlijkse verkoop van de prachtige kunstkaarten – gemaakt door leerlingen zelf – kan niemand zijn ontgaan. Ook niet te missen waren de plots zo schone straten rondom de school waar de tweedejaars verantwoordelijk voor zijn. Zij hebben een les gevolgd over het probleem van zwerfafval en hebben gezamenlijk zakkenvol rotzooi weten te verzamelen. Tot slot zijn de kratten voor De Sociale Kruidenier, door inzet van zowel leerling als personeel, prachtig gevuld!

Misschien het hoogtepunt, in ieder geval voor de leerlingen uit het derde jaar én voor verschillende mede-Amsterdammers, was het bezoek aan het verzorgingshuis De Open Hof. Tussen 12 en 22 december zijn er vele potjes gesjoeld, nagels gelakt, kerstlichtjes versierd, rondjes gewandeld en mooie gesprekken gevoerd. Komt een boterbabbelaar nu uit Zeeland of Friesland? Wie is ook alweer die bekende vader van Willeke Alberti? Hoe werkt de puntentelling van sjoelen precies? Op verschillende manieren was het bezoek een interessante en vaak hartverwarmende ervaring voor zowel leerling als bewoner. De bewoners en het personeel aldaar wil daarom eenieder die zich hiervoor heeft ingezet zeer hartelijke danken.

De bewoners hebben echt uitgekeken naar het bezoek van de leerlingen: de energie die zij meebrachten heeft ze ontzettend goed gedaan. De Open Hof ontvangt de leerlingen van het PNC graag nog eens in de toekomst voor een kopje thee of een gezellig kletspraatje.

Nogmaals veel dank voor ieders inzet!

De kunstkaarten zijn ook na de vakantie nog te bestellen. De opbrengst gaat naar Santé pour tous; een stichting opgericht door oud-leerling en arts Abdelali Bentohami. Wie of wat is Santé Pour tous ook alweer? Bekijk via deze link het fragment van het programma De Reünie waar Abdelali Bentohami over zijn prachtige stichting vertelt: klik hier voor de video.

Een kunstig cadeau scoren?

Mokken, kaarten en posters

Elk jaar verkopen we mooie cadeaus voor het goede doel, bedrukt met kunstwerken die door onze leerlingen zijn gemaakt.

Zien welke kunstwerken dit jaar de show stelen?