Nieuwlander voor ’n ander

Nieuwlander voor ’n ander is de opvolger van onze traditionele Goed-doen-dag, aan het eind van ieder schooljaar. Op deze dag gaan de leerlingen van de onderbouw eens wat anders doen dan leren en huiswerk maken. Ze gaan goed doen! In het kader van Nieuwlander voor ’n ander doen we gedurende het hele schooljaar mee met acties.

December 2021

In deze maand hebben we twee acties.

We steunen de Sociale Kruidenier met inzamelbakken bij de ingang van de school voor allerlei huishoudelijke spullen zoals vuilniszakken, afwasmiddel, handzeep en wasmiddel.

Daarnaast verkopen we in onze webshop mooie kaarten kunstwerken die door onze leerlingen zijn gemaakt. De opbrengsten gaan dit jaar naar Maya Universe Academy.

Andere activiteiten

Jaarlijks worden diverse activiteiten georganiseerd rondom organisaties als Edukans en Amnesty. Ook zijn er verschillende sponsoractiviteiten om geld op te halen voor het goede doel van dat jaar. Daarnaast steken verschillende groepen leerlingen de handen uit de mouwen om iets goeds te doen voor hun buurt, Amsterdam-oost: er worden onder andere tuintjes opgeknapt, kleine kinderen vermaakt, ouderen bezocht en voor de voedselbank worden etenswaren verzameld.

gdd4