Nieuws

Nieuws

Tsjechië uitwisseling 2018/2019

Vorige week is een hele groep leerlingen, samen met kinderen van Havo de Hof, naar Tsjechië gegaan om daar onze Tsjechische uitwisselingsstudenten weer te zien. In oktober zijn de Tsjechen al bij ons geweest en nu was het tijd voor een bezoekje terug. Nadat we een veertien uur durende reis achter de rug hadden, was iedereen blij om elkaar weer te zien.
In Tsjechië hebben we veel leerzame dingen gedaan. Veel dingen hadden met water te maken omdat deze uitwisseling in het teken van water stond. We hebben ook veel geleerd over de Tsjechische cultuur en taal. Ook hebben we veel Engels gepraat en natuurlijk ook wat woorden erbij geleerd.
Het was een hele gezellige, maar ook leerzame, week. We hebben ons erg vermaakt. We hebben allemaal nog veel contact met elkaar en ik zou graag nog een keer zoiets doen met school.
– Verslag van twee havo 3 leerlingen.

.

FLE-reis klas 4: Newcastle

In de week voor de meivakantie zijn de leerlingen die het 4 jaar lang hebben volgehouden om wekelijks naar de Fast Lane English lessen te komen beloond met een werkweek in Newcastle. Na een vroege start op de maandagochtend en een korte vlucht kon er begonnen worden met het verkennen van deze industriële stad aan de rivier de Tyne. In 4 dagen tijd is ongeveer elk museum in Newcastle bezocht, hebben de leerlingen een ontzettend leerzame introductie gehad bij de universiteit van Newcastle, is er tijdens een ghost-tour bij het oude kasteel gerild van de kou en door sommige ook van de angst (vooral bij een van de begeleidende docenten zat de schrik er goed in) en is er vooral ook heel veel lol gemaakt door de leerlingen. Een van de hoogtepunten vond plaats op de dinsdagavond toen de leerlingen de sportsbar van het hostel onveilig maakte met Ajax-spreekkoren en ondergetekende (trouw PSV-fan) zover kregen om een Ajax shirtje aan te doen. Toen de Ligt de 1-2 maakte gingen de leerlingen uiteraard volledig uit hun dak. Ook een bezoek aan het nabijgelegen Long Sands Beach, waarbij we getrakteerd werden op een a-typisch Engels zonnetje, werd door de leerlingen zeer gewaardeerd. Al met al een leuke en gezellige werkweek met een ontzettend leuke groep leerlingen.