Nieuws

Nieuws

Pieter Nieuwland College op het NFFS

Het PNC heeft jaarlijks een eigen filmfestival, maar neemt ook deel aan het Nationale Filmfestival voor Scholieren (NFFS).

Dit is dé nationale competitie voor jonge filmmakers. Acht getalenteerde filmmakers van de twee prachtige films Redemption en Silent Sound hebben de festivaldag op 24 september bezocht. Zij volgden gedurende de hele dag workshops, kregen vakkundig commentaar op hun film van een professional en hebben heel wat films van andere scholieren gezien. Na het diner maakten zij zich op voor het hoogtepunt van de dag, de gala-avond en prijsuitreiking. De spanning was om te snijden voor de filmmakers, die overigens piekfijn en feestelijk gekleed de rode loper over gingen. Helaas vielen zij buiten de prijzen, maar het was desalniettemin een fantastische dag. En… volgend jaar nieuwe kansen natuurlijk!

Verslag schoolfeest van de feestcommissie 

Vrijdag 16 november was de tweede editie van het PNC schoolfeest. Het feest was helemaal uitverkocht en jaarlaag 2 tot en met 6 waren er allemaal bij. Er waren goeie dj’s, een leuke photo booth en gezellige docenten. Er is de hele avond door iedereen gedanst en de avond werd afgesloten met een grote moshpit waar de docenten aan mee moesten doen. Kortom een geweldig feest en de feestcommissie kan niet wachten om alle leerlingen volgend schoolfeest weer te zien!