Daarom het Pieter Nieuwland

Een prettige sfeer

Er is een fijne sfeer op het Pieter Nieuwland. We vinden het heel belangrijk dat alle leerlingen zich hier op school thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Er is ruimte voor verschillen en iedereen moet zich veilig voelen. We verwachten van jou als leerling dat je actief en positief bijdraagt aan een prettig schoolklimaat!

Een mooi schoolgebouw

We hebben een overzichtelijk en licht schoolgebouw voor ongeveer 950 leerlingen. Er is een ruime en rustige mediatheek, een multifunctionele aula, een laboratorium, twee gymzalen en natuurlijk mooie vaklokalen. Uiteraard krijg je ook je eigen kluisje, waar je jouw spullen in kunt opbergen. De school staat in de Watergraafsmeer, in Amsterdam-Oost. Het gebouw is goed bereikbaar, zowel met de fiets als met het openbaar vervoer. Als je iets naar beneden scrolt, kun je een digitale rondleiding bekijken.

Uitdagend onderwijs

Naast de reguliere vaklessen krijg je in klas 1 ons eigen vak film & media. Je leert dan creatief en kritisch omgaan met (social) media. Omdat we beweging belangrijk vinden, krijg je twee keer per week een blokuur gym. Je kunt ook extra programma’s volgen, zoals verrijkt Engels bij Fast Lane English of programmeren.

Bekijk de rondleiding of lees verder onder de video

Leren met een iPad en schoolboeken

Je werkt op het Pieter Nieuwland met jouw eigen iPad én met schoolboeken. Dit heet blended learning: een combinatie van digitale middelen en het gebruiken van boeken en schriften. Wij geloven dat je op deze manier het beste kunt leren! In de digitale leeromgeving kun je lesmateriaal bekijken, aantekeningen en opdrachten maken en ook samen met klasgenoten aan een project werken.

Afwisselend

Je ontdekt ook buiten de lessen om wat je interesses en talenten zijn! Zo zijn er excursies, cultuurweken, sportdagen, buitenlandreizen, schoolfeesten en activiteiten voor goede doelen. Ook wordt ieder jaar een theaterproductie gemaakt door leerlingen en docenten, is er een Pieter Nieuwland Filmfestival en zijn er Pieter Nieuwland Live muziekavonden. Daarnaast kun je buitenschools sporten bij Topscore.

Een soepele overstap

De stap van de basisschool naar de middelbare school is best spannend. We zorgen dat dit een zachte landing wordt. Voor de zomervakantie maak je kennis met je klas en mentor en in de eerste week zijn er introductiedagen met veel leuke activiteiten. Je krijgt in de eerste weken veel hulp in de lessen, zodat je snel zelf je weg kunt vinden in school en met je schoolwerk. Ook ga je in de wenperiode op kamp met alle eerste klassen, zodat je elkaar nog beter leert kennen.