Pre-university masterclasses

PUC Masterclass: iets voor jou?

In totaal mag het Pieter Nieuwland 14 leerlingen een masterclass laten volgen bij de Vrije Universiteit (VU, bij Amsterdam Zuid). Tot 8 februari 20:00 kun je je opgeven. Je hoort dan de dag erna of je definitief bent toegelaten via e-mail. Je moet je diezelfde dag nog zelf inschrijven via de link die je dan krijgt.

Er zijn 14 masterclasses met elk een heel ander onderwerp. Op de middelbare school ben je gewend dat het per vak over alleen dat vak gaat, maar op de universiteit ga je ‘vakken’ met elkaar verbinden. Dit is dus ook zo in de masterclasses. Zo combineer je in Leven in een virtuele wereld juridische kennis met communicatiewetenschap en antropologie. Bij We shall overcome onderzoek je wat een spreker of leider overtuigend en inspirerend maakt, waarbij je presentatievaardigheden koppelt aan maatschappelijke en morele kwesties.

Daarnaast zijn er nog vele andere wiskundige, economische, filosofische, inspirerende onderwerpen te kiezen. Kortom: voor ieder wat wils, op een net iets andere manier dan je op de middelbare school gewend bent!

Is dit iets voor mij?

Deze ronde is speciaal voor leerlingen uit V4 en V5 die benieuwd zijn of een bepaalde studierichting bij ze past en die het leuk vinden om een beetje uitgedaagd te worden. Je krijgt namelijk wel huiswerkopdrachten bij de masterclass. 

Wat heb ik eraan?

  • Je leert in de masterclass op een heel andere manier dan in de les. 
  • Je ervaart hoe het is om te studeren.
  • Je oefent met het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek – ook nuttig voor je profielwerkstuk.

Hoe gaat het precies?

Elke masterclass heeft 4 bijeenkomsten. Precieze data per masterclass staan bij de uitgebreide beschrijving van de inhoud: https://vu.nl/nl/over-de-vu/meer-over/mc22vb2 

De leerlingen gaan voor elke bijeenkomst van de masterclass op eigen gelegenheid naar de VU. Ze krijgen hiervoor vrij van de andere lessen op dat tijdstip. Let op! Ze moeten alle bijeenkomsten bijwonen om een certificaat te krijgen. Plan dus tandarts/huisarts op andere momenten en overleg direct met de docent als er een toets gepland staat. 

Zit je in V4 of V5? Meld je hier aan!

Geef je op en je hoort snel of je bent toegelaten tot een van de masterclasses.

De deadline is 8 februari 20:00. 

Waar kun je deze ronde uit kiezen?