iPad, wifi en e-mail

Hoe zit het met je iPad en wifi?

Je ontwikkelt op het PNC ook digitale basisvaardigheden die je de rest van je leven nodig hebt; tijdens je vervolgstudie en op je werk. Om je daarbij te helpen, werken we allemaal met hetzelfde apparaat: een iPad. Vanzelfsprekend kun je in de hele school verbinding maken met het wifi-netwerk.

iPad

Van jou – Op het PNC heb je, naast boeken en schriften, een iPad nodig. Deze iPad gaat elke dag met jou mee naar huis en je bent zelf verantwoordelijk voor updates, reparaties of vervanging. Als je geen iPad in bezit hebt, gaan we graag met je in gesprek hoe we dat mogelijk kunnen maken. Meld je daarvoor bij de afdelingsleider.

Beheerprofiel –  Je moet door school een beheerprofiel laten installeren om hem te mogen gebruiken in de les. Zo kunnen docenten in de klas controleren of je met de lesstof bezig bent – ze kunnen dit alleen zien als je binnen bereik van Bluetooth bent, dus niet meer zodra je uit het lokaal bent.

Als je je iPad via de school hebt besteld, dan is het beheerprofiel al geïnstalleerd. Koop je later in het jaar een nieuwe iPad, ga dan zelf langs bij Bas en Lars in lokaal 114. Als je geen iPad in bezit hebt, gaan we graag met je in gesprek hoe we dat mogelijk kunnen maken. Meld je daarvoor bij de afdelingsleider.

Wifi

In het gebouw kun je inloggen bij het netwerk PieterNieuwland met als gebruikersnaam je leerlingnummer@zaam.nl (bijv. 123456@zaam.nl) met het wachtwoord van je schoolaccount. Je mag met maar één device inloggen op het netwerk, om overbelasting te voorkomen.

E-mailaccount

Je ontvangt belangrijke berichten van school, je mentor en je docenten via je e-mailadres, bijv. 123456@zaam.nl. Dit is onderdeel van je Office365-abonnement. Inloggen doe je dus via mijn.zaam.nl of de app Outlook op je iPad of je smartphone (werk- of educatie).

 

OneDrive, Word, PowerPoint en andere Office-programma’s

Deze programma’s en apps kun je via Office.com gratis op 5 apparaten installeren met je Office365-account van school: leerlingnummer@zaam.nl. Je kunt ze ook in de browser openen en gebruiken via mijn.zaam.nl.

OneNote – je digitale schoolschrift

Voor elk vak maakt je docent een OneNote-notitieblok aan. Hierin staan bijvoorbeeld extra oefeningen en opdrachten, en je kunt ook zelf aantekeningen en huiswerk bewaren en laten controleren. Je opent het OneNote-schrift voor elk vak via een linkje in je e-mail, of via OneDrive > Gedeeld met mij.

OneDrive – Bestanden veilig opslaan in de cloud

Gebruik OneDrive als opslagplek voor je schoolwerk, zodat je nooit meer stress hebt over ‘verdwenen’ werk! Op je iPad log je eenmalig in bij deze apps zodat je er verder geen omkijken meer naar hebt.

Word, Powerpoint, Excel

Werkstukken maak je eenvoudig in Word. Met PowerPoint zet je in een handomdraai een mooie presentatie in elkaar. Met Excel leer je in de wiskundeles handig berekeningen uitvoeren.

"Het werkt niet!"

Soms lukt er iets niet. Dit is wat je zelf kunt doen.

→ Is er iets met je iPad? Klik hier.

→ Is er iets met je schoolaccount? Bekijk de stappen hieronder.