Groep 8

Waarom kiezen voor het Pieter Nieuwland College?
Het Pieter Nieuwland College is een leuke school waar je je snel thuis zult voelen. Dat komt omdat wij niet zo groot zijn en de docenten je snel kennen. Bijzonder aan onze school is dat we er alles aan doen om te ontdekken waar je goed in bent.

Tweejarige brugklas havo/vwo
In de havo/vwo-brugklas krijg je twee jaar de tijd om te ontdekken wat het beste bij je past: havo of vwo. Als het al na één jaar duidelijk is dat het vwo het beste bij je past, dan mag je in klas 2 op vwo-niveau werken.

Vwo+
Zoek je als vwo-leerling meer uitdaging, dan is de vwo-plusklas echt iets voor jou! Je kiest voor een Art- of een Science-programma waar je gaat onderzoeken, ontwerpen en creëren. Verder krijg je in de vwo-plusklas meer ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en werk je aan verschillende uitdagende projecten. Na een introductieperiode kies je voor Art of Science, waarbij je in de wereld duikt van de kunst en cultuur of van de exacte wetenschappen.

iPad én boeken
Alle leerlingen op het Pieter Nieuwland werken met een iPad naast de gewone schoolboeken. Zo wordt het leren afwisselend en juist de combinatie van boeken en iPad zorgt ervoor dat je jouw beste resultaten kunt behalen. De iPad helpt je om op een actieve en praktische manier te leren.

Fast Lane English
Fast Lane English (FLE) is een spannend programma voor versterkt Engels. Als je meer wilt weten van de Engelstalige wereld en je vindt het leuk om met school naar Engeland te gaan, dan is FLE echt iets voor jou. Je doet uiteindelijk een examen van de Cambridge University waarmee je toegang krijgt tot buitenlandse universiteiten en hogescholen. Fast Lane English is waiting for you!
Klik hier voor een interview met een leerling over FLE.

Meer dan les alleen
Naast de lessen zijn er nog veel meer leuke activiteiten. We nemen je mee naar voorstellingen en tentoonstellingen, we laten je vrijwilligerswerk doen in de buurt en we nemen je mee op reis in Nederland en in het buitenland. Je kunt je talent laten zien tijdens voorstellingen, concerten en het filmfestival. Ook organiseren we een paar keer per jaar een spetterend schoolfeest.

Nieuwsgierig geworden? Bezoek de Open Dagen en lees de schoolgids!