Natuur- scheikunde

Nask

Nask staat voor natuur- en scheikunde. Dit is een vak dat je vanaf het tweede leerjaar gaat volgen. Bij dit vak proberen we de wereld om ons heen te begrijpen. Die wereld houdt zich aan bepaalde wetten en die ga je bij nask ontdekken, begrijpen en toepassen!

We gaan het hebben over natuurkundige onderwerpen zoals elektriciteit, beweging, licht, geluid en lucht. Daarnaast behandelen we scheikundige onderwerpen, zoals de stoffen waaruit materie bestaat en hoe die stoffen met elkaar reageren.

Vragen waarop we een antwoord gaan zoeken zijn bijvoorbeeld:

  • Waaruit bestaan de dingen om je heen?
  • Waarom is ijs hard en kraanwater niet?
  • Waarom duurt het remmen op de fiets langer als er iemand bij je achterop zit?
  • Hoe werkt de elektrische installatie thuis en is die wel veilig?

Op het PNC hebben we speciale lokalen voor het vak nask. In die lokalen hebben we alles om veilig proeven te doen. Iedere tafel heeft een gas- en elektriciteitsaansluiting. Bij elk onderwerp dat we gaan behandelen ga je ook zélf op onderzoek uit aan de hand van verschillende leuke en leerzame proeven.

We hebben verschillende docenten voor nask, van jong tot oud, met veel ervaring en leuke ideeën en altijd bereid om jouw vragen te beantwoorden. We geven dit vak omdat we zelf gefascineerd zijn door de natuur en we delen ons enthousiasme graag met jou.