Stranddagen

Examenstress? Gewoon surfen!

Maandag 20 september en woensdag 22 september zijn we met de examenkandidaten een dagje naar het strand van Zandvoort geweest. Deze groep heeft helaas geen werkweek gehad vorig jaar, dus vandaar dat we een leuk dagje aan zee voor ze hebben georganiseerd. En wat was het een succes!

Op maandagochtend kwamen de leerlingen van havo 5 op het strand aan en zagen dat er helaas geen golven waren. Het alternatief van stand-up paddling, de super SUP (Stand Up Paddle) en het surf-waterpolo lag klaar. Met wat twijfels ging groep 1 het water in (koud, nat, geen zin…), terwijl groep 2 startte met de beach games. Verschillende actieve strandspellen georganiseerd door Surfana. Een derde groepje begon met beachvolleybal onder leiding van onze eigen helden Sven Boogert, Michael Sloep en Carly van Tilborg. Alles was geweldig! De leerlingen kwamen steeds meer los en de waterratten van groep 1 (lees ook zeker Michael Visser en Jochem Smit) waren zodanig enthousiast dat in de tweede ronde ineens iedereen en zelfs meer leerlingen het water in wilden. Met een veel te grote groep werd ook ronde 2 in het water een geweldig spektakel. Hier is gebleken dat onze afdelingsleider J.S. een fanatieke, soms valsspelende, enthousiasteling is. Hij is niet bang om leerlingen van hun surfboard te duwen of onder water te trekken. Wat een lol had iedereen.

Op woensdagochtend zagen we al snel dat het wederom een prachtige dag zou worden. De vwo 6 leerlingen hadden meer geluk, want er stonden heerlijke golfjes. Ze konden niet wachten om de (natte) wetsuits aan te trekken en het water in te duiken. Samen met Steven Roosendaal en Ellen de Jong is groep 1 onder leiding van de surfleraren van Surfana het water in gegaan. Jeetje wat werden er een golven geript! Uiteraard hebben we ook kunnen genieten van een aantal mooie whipe-outs en nose-dives. Altijd genieten.

De beach games waren ook deze zonnige dag een enorm succes. Fanatieke leerlingen zijn met elkaar de strijd aan gegaan, wat afgerond werd met een spectaculaire touwtrek finale.

Na een lunch in het zonnetje is groep 2 het water in gegaan. Ook ditmaal genoot iedereen volle bak. Wat een energie en wat een lol. Ondanks dat iedereen op een hoopje bij elkaar lag of over elkaar heen surfte of tegen elkaar aan, is de dag zonder blijvende schade tot een goed einde gekomen. Het was GEWELDIG!

– Lonneke van der Meer, docent economie en mentor V6