Meters maken met je PWS

Schrijf-driedaagse voor leerlingen in havo 5 en vwo 6

Op de laatste dag van september gingen onze examenklassen onder toeziend oog van begeleidende docenten aan de slag voor het werkstuk der werkstukken: het profielwerkstuk. Dit werkstuk is een verplicht onderdeel voor elke leerling op havo en vwo.

Verder zijn ze gelukkig vrij in hun onderwerpkeuze, als het maar te maken heeft met één van hun profielvakken. Zo is er bijvoorbeeld een onderzoek naar de kansen van starters op de Amsterdamse huizenmarkt – een interessante vraag die eigenlijk voor iedereen relevant is!

Tijdens de pws-week hebben de duo’s schrijfmeters gemaakt, bronnen bestudeerd en konden ze bij hun begeleidende docenten terecht voor tips en advies over hun deelvragen. “Het leek me wel erg lang, maar eigenlijk is de dag om voordat je het doorhebt. Doordat we er zoveel tijd voor krijgen, zijn we echt verder gekomen.” 

We kijken uit naar de uitkomsten! De leerlingen presenteren hun onderzoek en de resultaten in een themagroepje.