Frikandelbroodje van Kamp Seedorf

Frikandelbroodje van Kamp Seedorf

Terwijl de wereld vól spanning uitkijkt naar de Amerikaanse verkiezingsuitslag en in Nederland alle plekken (bibliotheken, musea) die voor enige afleiding kunnen zorgen weer gesloten zijn, wordt er in de nacht van 4 november een alles relativerend kunstwerk op onze schoolmuur geplaatst: een frikandelbroodje. De makers zijn de street artists van Kamp Seedorf, een mysterieuze kunstenaarsbende uit Almere, die je misschien wel kent van hun beroemde ‘Damsko Strijder’: een acht meter hoge Eberhard van der Laan mét Ajax-sjaal op het Mercatorplein in Amsterdam-West. Andere populaire onderwerpen van de kunstenaars zijn voetballers en rappers.

Wat Kamp Seedorf doet valt juridisch gezien onder vandalisme, máár in milde vorm. Hun illustraties maken ze in een atelier van verf en papier. ’s Nachts worden ze met een speciaal mengsel op muren in de stad geplakt. Semi-permanent en zonder blijvende schade. Laten we hopen dat wij in elk geval nog lang van dit onverwachte cadeau, óns broodje, mogen genieten!

 

Kamp Seedorf over het werk:

“Wij voelen gewoon oprechte liefde voor het frikandelbroodje en we vinden het ook kapot lekker. Daarnaast doet het eten van een frikandelbroodje ons nog steeds terugdenken aan die lijpe middelbare schooltijd. Eigenlijk hadden we er nog een blikje energy naast moeten plakken…”