Lezing PNC-doet-goed over armoede in Amsterdam

Lezing PNC-doet-goed over armoede in Amsterdam

Op dinsdag 8 december begon de PNC-doet-goed actie tegen armoede. Alle kinderen uit het tweede leerjaar kregen een lezing over armoede in Nederland. De sprekers waren mensen die allemaal op een bepaalde manier met armoede te maken hebben. Zo kwam Ditte Kuijpens, een van de personages uit de NPO serie ‘Schuldig’ (zie hier), haar persoonlijke verhaal vertellen over haar leven met schulden.

Daarna vertelden de medewerkers van Sociale Kruidenier – ons goede doel – wat zij juist voor mensen in armoede kunnen betekenen. Tot 18 december verzamelen we voor hen spullen bij de ingang van de school. Ze zijn blij met producten zoals vuilniszakken, tandpasta, wasmiddel, afwasmiddel, allesreiniger en aluminiumfolie.

Als afsluiter vertelde Nikki van jongeren vrijwilligersnetwerk Ympact 020 over de maatschappelijke activiteiten die zij in de kerstvakantie organiseren voor jongeren. Daarbij ging het om het smeren van broodjes en uitdelen aan zwervers, taarten bakken voor verzorgingshuizen of het verzamelen van dikke wintersokken voor een verpleeghuis. Veel leerlingen schreven zich hier meteen voor in.

Dit alles kwam binnen bij de leerlingen. Er werd aandachtig geluisterd en ze hadden veel vragen voor de sprekers. Hopelijk wordt de actie een succes en hebben weer wat meer awareness gecreëerd bij de tweedejaars. Samen kunnen we een steentje bijdragen aan de armoedebestrijding in onze eigen stad.

Let op!

De inzamelactie voor de Sociale Kruidenier is t/m 18 dec.

De kerstkaartenactie loopt tot 6 jan.

De opbrengst van beide acties gaat naar de Sociale Kruidenier.