Wetenschap & techniek

Wetenschap & techniek

Het vak wetenschap & techniek (WT) is bestemd voor alle havo- en vwo-leerlingen in het eerste en tweede leerjaar. Tijdens de lessen WT maak je werkstukken van hout, metaal en kunststof en je werkt met elektriciteit. Ook wordt de bijbehorende wetenschap behandeld. De wetenschap is op deze manier meteen zichtbaar en tastbaar in de vorm van het gemaakte werkstuk. De leeropbrengst van dit vak is groot. Je wordt bijvoorbeeld beter in:

  • Motoriek (hand-oogcoördinatie)
  • Ruimtelijk inzicht (lijnen, vlakken en inhoud)
  • Materiaalkennis
  • Gereedschapskennis
  • Wiskunde
  • Natuurkunde
  • Je oog voor kwaliteit, duurzaamheid en milieu

Wetenschap en techniek wordt vanuit de overheid steeds meer gestimuleerd omdat het tekort aan geschoolde vakmensen groot is. Verder is het een leuke en veilige manier om met technische kennis en vaardigheden in aanraking te komen.