Kunst beeldende vormgeving

Kunst beeldende vormgeving

Bij het vak kunst beeldende vormgeving (kubv) krijg je een goede opleiding in tekenen en schilderen. In het eerste leerjaar leer je veel over het maken van ruimte in je tekening, zoals het ruimtelijk afbeelden van planten, dieren of voorwerpen en het ruimtelijk maken van een landschap. Ook leer je werken met tonen en structuren en verdiep je je in het mengen van kleur en schildertechnieken. Je maakt ook een digitaal boekje, waarbij je leert over grafisch ontwerpen, letters en apps.

In het tweede leerjaar ga je naast tekenen en schilderen ook ruimtelijk werken. Zo ga je boetseren en een huis (op schaal) bouwen. Je krijgt er bovendien een uur extra theorie in de week bij, zodat je nog meer leert over kunst.

In het derde jaar leer je verschillende schilderstromingen kennen en maak je bijvoorbeeld een stop-motionfilmpje van klei.

Het vak kubv is in de bovenbouw (vanaf klas 4) een keuzevak. Je kunt op het PNC dus eindexamen doen in het vak kunst. Je volgt dan naast de praktijklessen ook lessen kunst algemeen, waarbij je leert over de kunst- en cultuurgeschiedenis. Je doet dan examen in praktijk en theorie.

Je vindt op deze pagina voorbeelden van wat de leerlingen zoal gemaakt hebben.