Lichamelijke opvoeding

Lichamelijke opvoeding

Bij het vak lichamelijke opvoeding (LO) leren we je natuurlijk de fijne kneepjes van bekende sporten als hockey, turnen, judo en badminton. Maar daarnaast laten we je vooral ook ervaren hoe het is om samen te werken en in teamverband een spel te ontwikkelen. In de onderbouw gaan we vooral aan de gang met het samen ontwikkelen van jouw vaardigheden. In de bovenbouw gaan we een stapje verder: je gaat dan al jouw eigen ideeën vormgeven en delen met klasgenoten. Want hoe leuk is het om je eigen les te maken en die te kunnen geven?

Als je na een intensieve schooldag nog even wilt sporten, biedt Topscore een mooie mogelijkheid. Onder leiding van een professionele trainer ga je jezelf verder ontwikkelen als bijvoorbeeld flagfootballer of basketballer. Samen met leerlingen uit verschillende leerjaren vorm je een hechte groep sporters die zich bekwamen in een speciale sport. Sommige oud-leerlingen zijn zelfs uitgegroeid tot trainer.

Aan het einde van je opleiding laten we je ook nog eens kennismaken met minder bekende sporten. Zo zijn veel van onze leerlingen enthousiast geraakt over sporten als nunchaku, schermen, kickboksen en squash.

Verder organiseren we in de bovenbouw ook nog de werkweek waarin we gaan golfsurfen in Frankrijk. Lijkt het je niet geweldig om de golven te trotseren en jezelf na een week een echte surfer te kunnen noemen?

Kortom: genoeg belevenissen in en rondom de lessen lichamelijke opvoeding. Ben je geïnteresseerd en wil je nog meer weten over ons vak? Lees hier dan verder over ‘hoofd, hart en handen’ of bekijk de video waarin een kijkje wordt gegeven in een van onze lessen.