Bijzondere gastdocent op school

Streetart Frankey geeft gastcollege bij het vak KUBV

Elke zaterdag staat hij in het Parool met een nieuw straatkunstwerk ergens in Amsterdam, gratis te zien voor iedereen. Nu stond hij in lokaal 017 op het Pieter Nieuwland om te vertellen over z’n werk en opleidingen. Over wie hebben we het?

Frank de Ruwe alias Streetart Frankey! Deze ontwerper en uitvinder had een zeer inspirerend verhaal in petto voor onze leerlingen over creatief denken en ontwerpen. Maar ook hoe je de wereld zelf een klein beetje mooier kunt maken door het plaatsen van vaak grappige kunst in de openbare ruimte. Hij vertelde ook hoe je in het Guinness Book of Records kunt komen, waar hij zelf al drie keer in staat (met o.a. het record met een matras van de trap afglijden).

Dit alles naar aanleiding van de opdracht ‘kunst in de openbare ruimte’ in havo 5. De leerlingen hingen aan z’n lippen, dus we verwachten mooie resultaten.

Vanaf nu lopen onze leerlingen dus net wat anders door Amsterdam met, als je op let, een hoop verrassende kunstwerkjes van Frank om je heen.

Vanaf deze week is hij ook te zien bij het Amsterdam Light Festival met een heel speciale Darth Vader bij de Torontobrug aan de Amstel. Hou hem in de gaten op: www.frankey.com