Samen tegen racisme en discriminatie!

De internationale dag tegen racisme vindt plaats op 21 maart. Dat laten we op het Pieter Nieuwland niet ongemerkt voorbijgaan!

Op dinsdag 21 maart (middag) wordt er een speeddating-event georganiseerd waar leerlingen en collega’s met elkaar in gesprek gaan over racisme/discriminatie middels een kaartspel. In verschillende lokalen worden tafeltjes klaargezet waar men elkaar in kleine groepjes ondervraagt. Leerlingen en collega’s kunnen zich daarvoor opgeven.

Verplaatst naar vrijdag 14 april (16.30-17.30 uur) wordt de eerste Pieter Nieuwland College Tour gelanceerd. Te gast is Abdelali Bentohami, oud-leerling van onze school. Hij is oprichter van Sante Pour Tous, het doel dat wij afgelopen jaar steunden tijdens Nieuwlander voor een ander. Abdelali is traumachirurg en door zijn Marokkaanse komaf heeft hij in de medische wereld veel te maken gehad met stigmatisering, racisme en discriminatie. Dat hij chirurg wilde worden, dat kon toch helemaal niet? Nou, wel dus!

Tijdens de mentorlessen kunnen de leerlingen met elkaar in gesprek, bijvoorbeeld naar aanleiding van een gezamenlijk bekeken documentaire of een speciale les.